28 maart 2012

mooi boeket


       Mooi boeket gekregen van mijn man en dochter Kirsten.
Het zijn prachtige kleuren

22 maart 2012

Lente!!!!

Tjillen op onze louche bank, Ko geniet van de eerste lente zon, en kijkt toe hoe ik de viooltjes in de pot zet.

19 maart 2012

Muoike Triens Knyn

Volgens familietraditie, heeft mijn moeder uit een patroon van 1935, (van onze Friese tante Trien) een konijn voor haar 1e achterkleinkind gebreid. Tante Trien was de eerste die dit konijn maakte, daarna werd het patroon traditiegetrouw doorgegeven.

14 maart 2012

Pimp je ei!
Via de blog van Idemakeriet kwam ik op het idee op piepschuim eieren te pimpen. Zij heeft het met een groot ei gedaan en ik met twee kleine eitjes. Ik heb een stans gekocht en heb uit verschillende papieren bloemen gestanst. Deze heb ik met spelen in de piepschuimen ei geprikt! Super leuk om te doen en ook echt een leuk resultaat! Ze staan op het dienblad met allemaal lente bloemen! De kaart op de achtergrond waar "Koester het" op staat heb ik gekocht op de sundaymarket. (echt een aanrader om heen te gaan!) De kaart is gemaakt door Anna. Ik heb er nog meer gekocht. Ze zijn prachtig! 

12 maart 2012

Verjaardagsetentje moeke!


Mijn moeder wordt 19 maart 82 jaar. Dit vieren we ook op de dag zelf maar traditie is ook dat we haar tijdens de restaurantweek met een groepje mee uit eten nemen. Vorig jaar waren we bijvoorbeeld bij restaurant Eindeloos in Leeuwarden en dit jaar bij brasserie Lourens ook in Leeuwarden. Het was super lekker en super gezellig! 

11 maart 2012

Minihondjes haken!!


Van mijn moeder heb ik het boek "minihondjes haken" gekregen. Ik heb dit hondje gehaakt. Er zit een magneetje in dus hij kan op de koelkast hangen! 

5 maart 2012

Project Jippie is klaar!

 Mijn dochter is nu 13 weken zwanger, Jippie wacht de komst van mijn 1e kleinkind geduldig af.
Mijn volgende project is al in de maak! Guusje de Giraf is nog niet af!

1 maart 2012

Lekker dagje Texel!

 Wel een beetje mistig weer vandaag, maar wel lekker 40 kilometer gefietst. Na een maaltje vis is het goed uitbuiken.
Deze jongens en meisjes zijn allemaal te bezichtigen in Ecomare op Texel.

Eerste Oma-truitje!

Toen ik hoorde dat mijn dochter zwanger was ben ik gelijk aan de gang de gegaan :-)! Dit is het resultaat. Het is gemaakt van speciaal baby-katoen en dus ook lekker zacht. De patroontjes van de hondjes zijn borduurpatroontjes uit een hele oude Ariadne, die heb ik ooit van mijn moeder gekregen. Ik vind het resultaat erg leuk geworden!